top of page
korakontakt_edited.png
Certified DPS 500px.png

GÅ RUNT/

SLALOM

Hunden ska runda ett föremål åt båda hållen. Använd dig av ett smalt träd, en lyktstolpe eller liknande. Ha hunden vid din sida med kontakt, prata med den och ha en belöning i handen. Gå mot stolpen, ända fram så att den nuddar din kropp och hamnar mellan dig och hunden. Titta runt stolpen, möt hunden och locka med den tillbaka. 
De första gångerna kan du belöna hunden medan den rundar föremålet och när hunden förstår övningen kan du belöna när hunden har rundat stolpen helt. Upprepa några gånger och öka sedan avståndet mellan dig och stolpen. 
Försök att inte använda dina armar och händer för att locka runt hunden, då är risken stor att hunden bara följer godishanden och inte lär sig att det är stolpen den rundar. Det kommer att ta längre tid innan hunden förstår och du kommer dessutom att behöva jobba bort handrörelsen.
 

När hunden kan runda föremål på plan mark på din signal är det dags att leta efter hinder hunden kan runda och samtidigt balansträna på. Det kan vara träd i branta backar eller en papperskorg vid en mur som i filmen.

 

Kom ihåg att lära hunden runda stolpen åt båda hållen och ha för vana att alltid träna dem efter varandra, annars riskerar hunden att bli snedbelastad och bara bygga muskler på ena sidan av kroppen. Detta gäller alla beteenden som kan göras från två håll, som att snurra och fotgående till exempel.

bottom of page