top of page
korakontakt_edited.png
Certified DPS 500px.png

RÖRLIGA FÖREMÅL

& HALA UNDERLAG

Att träna på rörliga föremål är väldigt nyttigt för hundens kroppskontroll och balans men innebär också en stor skaderisk. Om hunden inte är beredd och hoppar upp på ett rörligt föremål kan den bli ordentligt skrämd och dessutom skada sig.
 

Håll alltid i föremålet när hunden hoppar upp på det. Låt det vara stadigt tills hunden har hittat sin balans uppe på hindret och släpp långsamt, lite i taget. Det är vanligt att rörliga föremål börjar vobbla när hunden är ostadig på benen, så var alltid beredd på att hålla i hindret igen.
Glöm inte att hålla i föremålet igen när hunden ska hoppa ner. 

I skogen finns perfekta stockar och lösa stenar att träna på, och där är det mindre risk att hunden skadar sig.

Hinder med hala ytor innebär en stor skaderisk om hunden inte vet vad den gör. Men det går att lära hunden att ta sig an svåra hinder, det viktiga är att ha en träningsplan och inte spontant be hunden hoppa upp på ett elskåp till exempel utan att först ha tränat på det
.

  • Låt hunden sätta framtassarna mot hindret och belöna. Lägg godis på hindret så att hunden måste sträcka på sig för att få tag i dem.

  • Lyft upp hunden på hindret eller hitta ett hinder i närheten som hunden kan ta sig upp via. Lägg ut en massa godis och låt hunden röra sig på den hala ytan, be den sitta och ligga ner. Lyft sedan ner hunden på marken igen.

  • Be hunden hoppa upp på hindret. Ställ dig på andra sidan hindret, så att du kan ta emot hunden ifall den inte skulle få fäste. 

  • Var alltid försiktig när hunden ska hoppa ner igen, risken är stor att hunden halkar med baktassarna och sträcker sig. 

DSC_0193.jpg
bottom of page