top of page
korakontakt_edited.png
Certified DPS 500px.png
_DSC6709.jpg

PRESENTATION

Jag heter Malin Andersson och är en av grundarna till Dogparkour Sweden. Jag är utbildad problemshundskonsult och friskvårdsinstruktör och lever tillsammans med mina två hundar Kora och Ila. 

Mitt hjärta brinner för hundar med problembeteenden, mest troligt för att min första egna hund, Ville, var en sådan man ofta kallar för just problemhund. Vi gjorde precis allt man kan göra fel även om våra intentioner var goda. Han hade grav separationsångest och utfallsproblematik mot både hundar och människor. Det tog lång tid och många misstag innan vi till slut hittade rätt och kom framåt i träningen. Men det är tack vare Ville jag valde att utbilda mig inom hund. På gymnasiet läste jag en treårig naturburukslinje med inriktning hund och nästan direkt efter studenten utbildade jag min till hundinstruktör. Det var som att trycka på en knapp, jag ville bara lära mig mer och hoppade därför på nästa utbildning till problemhundskonsult så fort jag var färdig instruktör. 
Hundars beteende och fysik är det som intresserar mig mest - och hur dessa två oftast hör ihop! Genom åren har jag gått flertalet kurser och utbildningar, bland annat är jag även diplomerad friskvårdsinstruktör. 

Hundar måste röra på sig för att må bra! Dogparkour Sweden grundades sommaren 2012. Syftet var att inspirera hundägare att bli mer aktiva tillsammans med sina hundar under den vanliga promenaden samt att sprida kunskap om de positiva effekterna av fysisk aktivitet och rörelse., Det som började med en Facebook-grupp med ett tjugotal medlemmar har idag växt till en helt ny rörelse och sport inom hundvärlden. 

Välkommen in i parkourens häftiga värld, där bara fantasin begränsar oss! 

bottom of page