top of page
korakontakt_edited.png
Certified DPS 500px.png

VÄDERLEK

 • Träna aldrig i stark sol och värme. Risken är stor att hunden blir trött, okoncentrerad och i värsta fall överhettad. Ta alltid med vatten – både för hunden att dricka och för att kyla ner den med. Kom ihåg att underlaget också kan bli väldigt varmt på sommaren och det gäller inte bara asfalt utan även stenar, sandlådor, elskåp och andra material.
   

 • På hösten och våren kan det vara halt ute, speciellt tidiga morgnar och sena kvällar när frosten lägger sig. Träna med stor försiktighet när det regnar eller är blött ute, hindren blir svåra att parera och hunden kan halka och skada sig allvarligt. Tänk också på att inte låta hunden hoppa upp på parkbänkar och dylikt med leriga tassar! 
   

 • Under vinterhalvåret är det extra viktigt att hunden är ordentligt uppvärmd. Glöm inte att varva ner hunden, sätt på den täcke och låt den inte bli kall.
  Under snön kan det gömma sig föremål som hunden kan skada sig på, det kan också vara halt och isigt. Ha alltid för vana att borsta bort snön från hindret för att undersöka hur det ser ut.

Inomhusträning

Vi bor trots allt i Norden vilket innebär att det en ganska stor del  av året är mörkt, kallt och blött ute. Dessa faktorer gör det svårare och mer riskfyllt att träna dogparkour. Det är dock viktigt att hålla igång träningen och se till att hunden är stark och har en bra kondition året runt, så att den är redo att sätta igång igen när parkoursäsongen börjar. Vinterhalvåret ger dig massor med tid att träna grundfärdigheter och finslipa alla övningar. 

 • Bak- och framdelskontroll på kloss (träna upp hundens kroppskontroll och försvåra genom att röra dig längre och längre ifrån klossen. Målet är att hunden ska kunna springa till klossen och snurra ett varv utan att du måste stå bredvid och locka med godis).

 • Externbelöning (träna på att hunden ska jobba först och få belöningen sen. Lägg en belöning i skål i köket och gå med hunden till vardagsrummet för att balansträna).

 • Impulskontroll

 • Signalkontroll 
   

Det går även utmärkt att träna parkour inomhus. Låt hunden balansera på stolar, pallar och armstöden på soffan och gå under vardagsrumsbordet. Lär den att sätta framtassarna mot en fotboll eller att balansera på en pilatesboll eller en ihoprullad madrass eller kudde. Utmana dig själv att hitta saker som redan finns i ditt hem! 

bottom of page