top of page
korakontakt_edited.png
Certified DPS 500px.png

SLIDE

Slide är en påbyggnadsövning från Tassar mot. Hunden ska sätta framtassarna mot ett föremål och sedan röra sig sidleds med baktassarna i marken och framtassarna fortfarande mot hindret. Börja med att belöna för två tassar mot föremålet. Stå mittemot hunden, med hindret vid din sida och gå bakåt samtidigt som du lockar med en godis i handen. Så fort hunden gör en ansats till att flytta tassarna sidleds, utan att hoppa ner, belönar du. Fortsätt att belöna frekvent för små steg i rätt riktning.
Ett annat alternativ är att stå på andra sidan hindret, mitt emot hunden, och locka den sidleds. Hundar är precis som oss, höger och vänsterhänta. Testa vilket håll hunden har lättast för att röra sig och börja med det hållet. 

Bra hinder för den här övningen är stänger av olika slag, murar, staket, fönsterbleck, ryggstöd på parkbänkar och trottoarkanter.

Slide ger hunden bra kontroll på tassarna. I början är det vanligt att hunden snubblar till, men med träning kommer den att lyfta tassarna i rätt ordning och riktning.

Den här övningen tränar och belastar främst hundens bakdel, med andra ord ländrygg, höfter och knän eftersom det är där den mesta kroppsvikten hamnar. 
Om hunden har problem i dessa områden bör du anpassa hindrets höjd så tyngden fördelas mer jämnt på hundens kropp. 

silhouette-of-a-standing-dog-vector-2001
bottom of page